رشد ۵ برابری معاملات بورس انرژی در آغاز هفته سوم اردیبهشت

به گزارش خبرانرژی به نقل از شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی براق ایران (توانیر)، نخستین روز از هفته سوم (امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت) معاملاتی اردیبهشت‌ماه جاری با رشد چشمگیر معاملات برق در بورس انرژی آغاز شد.

معاملات برق بورس انرژی در آغاز سومین هفته اردیبهشت ماه و پس از اجرای طرح اصلاح جریان نقدینگی صنعت برق رشد چشمگیر ۵ برابری را تجربه کرد.

به گزارش خبرانرژی به نقل از شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی براق ایران (توانیر)، نخستین روز از هفته سوم (امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت) معاملاتی اردیبهشت‌ماه جاری با رشد چشمگیر معاملات برق در بورس انرژی آغاز شد.

امروز شاهد رشد حدوداً ۵ برابری معاملات نسبت به‌روز معاملاتی قبل (۱۲ اردیبهشت بودیم). در این روز شرکت‌های توزیع بیش از ۱۶۳ میلیارد تومان برق برای تحویل در ماه‌های اردیبهشت و خرداد معامله کردند.

۷۵ درصد از این معاملات مربوط به برق تحویلی خرداد و ۲۵ درصد مربوط به برق تحویلی در اردیبهشت بود.

در معاملات امروز تعداد ۱۱۶ معامله در بازار اوراق سلف بورس انرژی مبادله شد که نسبت به‌روز قبل رشدی بالغ بر ۵۰ درصد داشت.

«مصطفی رجبی مشهدی» درباره آغاز فعالیت شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور در بورس انرژی و اقدام آن‌ها برای خرید در بورس، افزود: بر اساس تأکید ویژه وزیر نیرو، اصلاحات مالی جامعی در صنعت برق به جریان افتاده است که بخشی از آن به ورود شرکت‌های توزیع برق به بورس انرژی و خرید مستقیم برق از این بازار خواهد بود.

وی ادامه داد: بر اساس این طرح که از روز نخست اردیبهشت‌ماه آغاز شد، یک حساب وکالتی برای شرکت‌های توزیع سراسر کشور باز شده است و توانیر ماهانه این حساب‌ها را به میزان ۲ هزار میلیارد تومان شارژ خواهد کرد تا شرکت‌های توزیع بتوانند در بورس انرژی به‌صورت مستقیم اقدام به خرید برق کنند.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه به‌حساب وکالتی شرکت‌های توزیع هر هفته ۵۰۰ میلیارد تومان پول واریز می‌شود و هفته جاری نیز ۵۰۰ میلیارد تومان دوم به‌حساب به شرکت‌ها واریز شد، گفت: درگذشته فقط مشتریان بالای پنج مگاوات امکان خرید برق از بورس را داشتند که سال گذشته مشتریان بالای یک مگاوات به این فهرست اضافه شد و از اردیبهشت‌ماه سال جاری شرکت‌های توزیع سراسر کشور نیز امکان خرید برق از بورس را پیدا کردند.

رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر شده است تا در سال نخست ۳۰ درصد معاملات برق در بورس انرژی انجام شود و در پایان برنامه هفتم نیز قرار است میزان معاملات به ۶۰ درصد برسد، اما بر اساس هدف‌گذاری انجام شده در وزارت نیرو قرار است در سال جاری هدف‌گذاری نهایی برنامه هفتم در این زمینه محقق شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.