اقتدار اجتماعی، سیاسی و اداری بخش کشاورزی منوط به نقش آفرینی تشکل‌ها است

به گزارش خبرانرژی، محمدعلی نیکبخت با بیان این مطلب در جمع مدیران عامل مجامع، اتحادیه‌ها و انجمن‌های بخش کشاورزی گفت: مدیریت زنجیره تولید از تولید تا مصرف و نیز تامین و پشتیبانی کشور از طریق امنیت غذایی پایدار، نکته مهم امروز در جنگ اقتصادی محسوب می‌شوند و باید هم وزارتخانه و هم شبکه تشکل‌های کشاورزی بدون افتراق در یک راستا حرکت داشته باشند.

اقتدار اجتماعی، سیاسی و اداری بخش کشاورزی منوط به نقش آفرینی تشکل‌ها است،‌ رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در جلسه مجمع ملی هماهنگی و حمایتی تشکل‌های بخش کشاورزی که روز بیست و یکم شهریور ماه جاری در تهران برگزار شد، گفت: اعتبار تشکل‌های کشاورزی، ثروت و سرمایه اجتماعی آنان نزد بهره‌برداران، اعضاء و وزارت جهاد کشاورزی است و می‌بایست از این ظرفیت‌ها استفاده شود تا بخش دولتی بتواند امورات خود را بدرستی به پیش ببرد.

به گزارش خبرانرژی، محمدعلی نیکبخت با بیان این مطلب در جمع مدیران عامل مجامع، اتحادیه‌ها و انجمن‌های بخش کشاورزی گفت: مدیریت زنجیره تولید از تولید تا مصرف و نیز تامین و پشتیبانی کشور از طریق امنیت غذایی پایدار، نکته مهم امروز در جنگ اقتصادی محسوب می‌شوند و باید هم وزارتخانه و هم شبکه تشکل‌های کشاورزی بدون افتراق در یک راستا حرکت داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه سازمان تعاون روستایی، هیچ دخالتی در امورات تشکل‌ها نداشته و با هر کسی که قصد دخالت در این امور را نیز داشته باشد، برخورد خواهد شد، افزود: تشکل‌های کشاورزی باید اقتدار و اختیار داشته باشد و در کارِ کارشناسی، در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های سازمان، نقش فعال داشته باشند.

این مقام مسئول اظهار کرد: شرایط امروز برای انتقال تصدیگری‌های دولتی به تشکل‌ها مهیاست.

بنابراین فرصت مناسبی در اختیار تشکل‌های کشاورزی است تا برای رفع مسائل در راستای سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی نقش آفرین باشند و این موارد منوط به آن است که تشکل‌ها به معنای واقعی، مقتدر، دارای نقشه راه و برنامه باشند و بخش کشاورزی و کشاورزان را راهبری کنند.

اینگونه است که تاثیرگذار می شوند و تاثیرات مترتب آن را نیز مردم مشاهده می‌کنند.

نیکبخت افزود: اشاره به یکصدایی در حوزه فعالیت شبکه هماهنگی و حمایتی تشکل‌های بخش کشاورزی، به معنای راهبری و حمایت و همصدایی جمعی آنان در بازتاب مشکلات هر یک از حوزه های متعدد کشاورزی خطاب به دولت و مسئولین و مجلس است که نیاز نخست تحقق این مهم، رسیدن به یک فهم مشترک و سپس مطرح کردن آن توسط یک مقام حقوقی و یک تشکل به مسئولین مرتبط است.

در این جلسه مسعود عدل‌طلب مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم نهاد بر لزوم بازمهندسی ساختار تشکیلاتی و لحاظ تغییرات در اساسنامه مجمع، کانون های استانی و شهرستانی تاکید کرد.

سپس محسن سلمان مدیر کل دفتر توسعه، آموزش و ترویج تعاونی‌ها و تشکل‌ها گفت: آسیب شناسی کارکردهای مجمع جهت ایجاد وحدت رویه و انسجام درونی این تشکل از الزامات برنامه ای و نگاه سیستمی است که باید مورد توجه قرار داده شود.

مسعود اسدی مدیرعامل مجمع ملی هماهنگی و حمایتی تشکل‌های بخش کشاورزی نیز در این جلسه ضمن انتقاد از جذب منابع دولتی به بخش‌های غیر کشاورزی، بر همصدایی واحد از یک گروه و هر یک از تشکل‌ها برای بیان مشکلات آنها تصریح کرد.

قاسم پیشه‌ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران ضمن اشاره به سابقه نقش آفرینی ضعیف کشاورزان و تشکلها در قانونگذاری‌ها که منجر به ایجاد مشکل و ضرر برای آنها شده است گفت: تشکل‌ها اگرچه منابع مستفل دارند اما منافع مشترک دارند و لازم است به جای تفریق، متشکل شویم تا بتوانیم از منافع جامعه دفاع کنیم.

بهرنگ رجبی مدیرعامل اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه تشکل‌های تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی، پیرو سیاست‌های این سازمان می‌باشند، تشکیل جلسات کارشناسی برای طرح و نقد مسائل درونی تشکل‌ها را جهت تسهیل امور آنها ضروری عنوان نمود.

محمد بلاغی رئیس اتحادیه گلخانه‌داران کشور نیز در این جلسه به تشریح عوامل بازدارنده عدم همگرایی تشکل‌ها در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و غفلت از ظرفیت سرمایه اجتماعی تشکل‌ها برای توسعه ملی و محلی پرداخت و پیشنهاد ورود تشکل‌ها به بورس و بازار سرمایه را مطرح کرد.
محمدباقر رضایی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان گیاهان دارویی، فرآورده‌های غذایی و زعفران ایران با اشاره به سهم صادرات ۲ تا ۵/۲ میلیارد دلار گیاهان دارویی گفت: ارزش تجارت جهانی گیاهان دارویی که اکنون در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است، در سال ٢٠۵٠ میلادی به رقم پنج تریلیون دلار خواهد رسید و ایران با داشتن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان و دارا بودن تنوع گیاهی بیشتر از قاره اروپا، هم اکنون فقط ۶۰۰میلیون دلار از تجارت جهانی گیاهان دارویی را به خود اختصاص داده است.

در پایان این جلسه مراد محمدی معاون توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام‌های بهره‌برداری در جمع‌بندی مباحث جلسه تشکیل کارگروه مرتبط مورد تاکید قرار داد و برگزاری این جلسه را به‌عنوان مقدمه‌سازی برای برگزاری مجمع عادی و مجمع عمومی فوق‌العاده جهت اقدام اصلاح اساسنامه مجمع ملی هماهنگی و حمایتی تشکل‌های بخش کشاورزی با تشریک مساعی اعضای ‌حاضر در جلسه دانست.

گفتنی است، مجمع هماهنگی و حمایتی تشکل‌های بخش کشاورزی به منظور سازماندهی و ساماندهی تشکل‌های بخش کشاورزی اعم از اتحادیه‌های کشاورزی، صنوف، انجمن‌های تخصصی و محصولی، فدراسیون و سمن‌ها، جهت حضور فعال در تصمیم گیری با دستگاه‌های اجرایی سیاستگذار و حمایت از حقوق تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی و ارتقای جایگاه اجتماعی تولیدکنندگان در سال ۱۳۸۴ تشکیل و پس از اخذ پروانه فعالیت از وزارت کشور و ثبت در اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری، فعالیت خود را آغاز کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *