تورم روغن خوراکی ۲۰۰ درصدی شد

به گزارش خبرانرژی، بررسی گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در خرداد نسبت به اردیبهشت، قیمت کالاها و خدمات مصرفی به‌طور متوسط ۱۲.۲ درصد افزایش داشته به طوری که تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۲۵.۹ درصد و خوراکی‌ها ۲۶.۹ درصد بوده است.

تورم روغن خوراکی ۲۰۰ درصدی شد، بالاترین تورم ماهانه در خرداد امسال نسبت به اردیبهشت برای گروه روغن و چربی‌ها با ۱۹۹.۸ درصد ثبت شد.

به گزارش خبرانرژی، بررسی گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در خرداد نسبت به اردیبهشت، قیمت کالاها و خدمات مصرفی به‌طور متوسط ۱۲.۲ درصد افزایش داشته به طوری که تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۲۵.۹ درصد و خوراکی‌ها ۲۶.۹ درصد بوده است.

بنابر این اعلام، بالاترین تورم ماهانه برای گروه روغن و چربی‌ها با ۱۹۹.۸ درصد ثبت شده و پس از آن گروه شیر، پنیر و تخم مرغ با ۴۷.۳ درصد، گوشت قرمز و ماکیان ۱۹.۷ و نان و غلات با ۱۹.۳ درصد قرار دارد.

کمترین تورم ماهانه نیز به آموزش با ۱.۱ درصد، ارتباطات ۱.۳ و مسکن و اجاره با ۲.۳ درصد بوده است.

در همین ماه، افزایش قیمت خوراکی‌ها نسبت به خرداد پارسال ۸۵.۵ درصد بوده که بیشترین میزان افزایش قیمت به گروه روغن و چربی‌ها با ۲۸۵.۴ درصد اختصاص دارد.

در همین حال گروه شیر، پنیر و تخم مرغ بالغ‌بر ۱۱۱.۳ درصد نان و غلات ۹۳.۸ درصد، هتل و رستوران ۸۶.۴، سبزیجات ۷۸.۶ و گروه شکر، مربا، شیرینی، شکلات و قند ۷۲.۷ درصد افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند.

در بین کالاهای مصرفی در سبد خانوار، کمترین افزایش قیمت نسبت به خرداد پارسال، مربوط به ارتباطات با ۹.۸ درصد، آب، برق و سوخت ۲۷.۲ و چای، قهوه و کاکائو با ۳۰ درصد است.

اما تورم سالانه برای خرداد به ۳۹.۴ درصد رسیده که برای خوراکی‌ها ۵۲.۵ درصد گزارش شده است. بالاترین حد تورم سالانه برای روغن و چربی‌ها ۷۰.۱ درصد، سبزیجات ۶۷.۵، هتل و رستوران ۶۳.۷ و گروه شیر، پنیر و تخم مرغ بالغ‌بر ۵۹.۸ درصد ثبت شده است.

کمترین تورم سالانه نیز برای ارتباطات با ۴.۷ درصد و گروه آب، برق و سوخت با ۲۴.۲ درصد گزارش شده است.

همان‌طور که گزارش رسمی مرکز آمار ایران نشان داد، باتوجه به اینکه در بین هفت قلم کالای دریافت‌کننده ارز ۴۲۰۰، شش قلم شامل نهاده‌های تولید ازجمله گندم، جو، ذرت، کنجاله سویا و همچنین روغن و روغن‌خام مربوط به تامین کالاهای خوراکی است، بیشترین تاثیر بر قیمت کالاهای خوراکی بوده است به طوری که گروه‌هایی حاوی گوشت مرغ، تخم‌مرغ، لبنیات، روغن و البته رستوران و هتل که از این کالا نیز استفاده می‌کنند، بیشترین تورم را در ماه گذشته داشته‌اند. نهاده‌های تولید این اقلام به صورت مستقیم و غیرمستقیم با کالاهای اساسی وارداتی مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی در ارتباط بوده‌اند.

تورم

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.