برپایی نمایشگاه در برج میلاد فرصت مغتنمی برای هنرهای تجسمی است

به گفته محمد هادی فدوی؛ برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی« اسب و حیوانات همزیست» در برج میلاد فرصت مغتنمی برای آشنایی اقشار مختلف جامعه با هنرهای تجسمی است و با تداوم برگزاری نمایشگاه هایی از این دست در برج میلاد، می توان زمینه گسترش هنرهای تجسمی در جامعه را فراهم کرد.

به گزارش  خبرانرژی به نقل از روابط عمومی مرکز فرهنگی هنری هفتا،«اسب و حیوانات همزیست» عنوان نمایشگاه نقاشی و مجسمه‌ای است که از بیستم خردادماه امسال در گالری هفتای برج میلاد افتتاح شده و علی ولاشجردی فراهانی کیوریتوری آن را به عهده دارد و مهدی فهار ناظر و مدیری هنری آن است.

اسب یکی از معدود حیواناتی است که تقریبا از ابتدای تاریخ با انسان همراه بوده است. اسب در تاریخ، فرهنگ و افسانه‌های عامه و ادبی ایران هم داری جایگاه مشخصی است. این حیوان در کتابی چون شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی دارای شخصیت است و حتی اهمیت آن در تاریخ مذهبی و اسلامی ما بارز و مورد توجه است.

به دلیل پهناور بودن سرزمین ایران، ازهمین رو ایرانیان شروع به پرورش اسب کردند و در هر منطقه‌ای با توجه به شرایط و کاربرد اسب در آن منطقه نژاد گوناگونی را به وجود آوردند این‌گونه شد که ایران را مهد پرورش اسب می‌دانند. مارکوپولو هم در این باره می‌نویسد: درایران بهترین و زیباترین اسب‌های جهان موجود است.

در نمایشگاه هنرهای تجسمی «اسب و حیوانات همزیست» ۳۳ نقاش و مجسمه ساز حضور دارند و از هر هنرمند پنج اثر به نمایش درآمده است. دو اثر به صورت فیزیکی و سه اثر نیز درفضای دیجیتالی نمایشگاه در معرض دید مخاطبین قرار گرفته است.  محمد هادی فدوی گفت:پس از مطرح شدن ضرورت برپایی نمایشگاه هنرهای تجسمی با موضوع اسب و حیوانات همزیست از سوی مهدی فهاری در بخش جنبی نمایشگاه بین المللی صنعت اسب من با این گروه همراه شدم و از هنرمندانی که با این سوژه اثر خلق کرده بودند، برای شرکت در این رویداد دعوت کردم و انتخاب آثار را علی ولاشجردی فراهانی برعهده داشتند.

این نقاش که بیش از ۲۰ سال است که سوژه نقاشی هایش اسب های مینیاتوری هستند گفت: من سال هاست که دلبسته اسب هستم و در ایران همواره همزیستی خوبی میان انسان و اسب برقرار بوده است و ردپای اسب ها را می توان در فرهنگ، هنر و اساطیر ایرانی به وضوح دید.

او گفت:اسب به دلیل ویژگی های ممتازی که دارد همواره مورد توجه هنرمندان تجسمی بوده است و نوع برخورد هر هنرمند با این سوژه که فرم بسیار زیبایی دارد متفاوت است، مثلا خودم برخورد مینمالیستی با این سوژه دارم و به نظرم این سوژه برای جامعه تجسمی آن قدر جذابیت دارد که می توان شاهد تداوم برپایی نمایشگاه با این سوژه در ادوار مختلف بود.

این هنرمند درباره برپایی نمایشگاه در برج میلاد گفت:شکل برگزاری نمایشگاه بسیار امیدوارکننده بود. طی این رویداد و نوع برگزاری آن، با گونه جدیدی از مخاطب مواجه شدم که برای تفریح به برج میلاد آمده بودند، اما در مواجهه با نمایشگاه می‌ایستادند، دقت می‌کردند و از تماشای آثار به نمایش درآمده لذت می برند.

او افزود:امیدوارم این شکل از برگزاری نمایشگاه‌ها به صورت یک رسم متداول درآید تا کم کم روحیه تقابل و همنشینی به شکل گسترده در عام مردم جا بیفتد. هنرهای تجسمی کمک بسیار بزرگی به ارتقای سطح فرهنگ یک جامعه می‌کند.

صفورا اسماعیل نژاد که برای دومین بار است که در نمایشگاه اسب و حیوانات همزیست حضور دارد، گفت: به نظرم دو تجربه ای که با این گروه داشتم موفقیت آمیز بود و زمینه ای را فراهم ک