قبض گاز را چگونه پرداخت کنیم؟

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران چگونگی پرداخت گازبها به روش‌های مختلف الکترونیکی را تشریح کرد.

به گزارش خبرانرژی، محمد عسگری با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران به‌منظور گسترش و توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات همسو با بهره‌گیری عموم مردم از خدمات دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی از این طریق به ایجاد تسهیلاتی برای پرداخت بهای صورتحساب مصرفی گاز طبیعی به روش‌های الکترونیکی نظیر پرداخت اینترنتی، تلفن همراه، تلفن بانک، خودپردازها و پایانه‌های فروشگاهی اقدام کرده است، گفت: مشترکان باید در یکی از بانک‌های کشور حساب بانکی داشته باشند تا پرداخت از این طریق انجام شود.

وی افزود: مشترکان باید دو رمز پرداخت غیر حضوری را از طریق تکمیل فرم ثبت نام در شعبه‌ای که در آن حساب دارند دریافت کنند. در بعضی بانک‌ها که این خدمات را روی حساب کارت ارائه می‌دهند، این دو رمز به همراه کارت به مشتری داده می‌شود یا مشتری می‌تواند رمز دوم خود را از دستگاه‌های خودپرداز دریافت کند.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران همچنین با بیان اینکه  فقط قبوضی که در آنها عبارات شناسه قبض و شناسه پرداخت به همراه ارقام آنها درج شده باشد در پایانه‌های غیر حضوری بانک‌ها قابل پرداخت است، اظهار کرد: همه پایانه‌های الکترونیکی پرداخت قبوض، در پایان عملیات، شماره‌ای را به عنوان شماره پیگیری به مشتری اعلام می‌کند که به‌منظور اطمینان از پرداخت قبض مورد نظر، مشتری می‌تواند شماره پیگیری را ثبت  و در بعضی بانک‌ها پس از ۲۴ ساعت و در دیگر بانک‌ها بلافاصله می‌توانند با ورود اطلاعات شماره پیگیری از پرداخت شدن قبض خود اطمینان حاصل کنند.

به گفته عسگری، برای جلوگیری از پرداخت مجدد قبض توسط دیگر اعضای خانواده بهتر است مشتری تاریخ و نحوه پرداخت قبض خود را به همراه شماره پیگیری ثبت و آن را نزد خود نگهداری کند.

نحوه پرداخت از طریق تلفن‌بانک

وی با اشاره به نحوه پرداخت از طریق تلفن بانک، گفت: مشتری باید با شماره تلفن تلفن‌بانک مورد نظر خود تماس بگیرد و پس از شنیدن پیام‌های اولیه نسبت به درج شناسه قبض، شناسه پرداخت، شماره کارت ۱۶ رقمی و رمز دوم آن اقدام کند. سرانجام، مبلغ قبض مورد نظر از حساب مشتری کسر و شماره پیگیری  به مشتری اعلام می‌شود.

نحوه پرداخت از طریق دستگاه‌های خودپرداز

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران همچنین با اشاره به نحوه پرداخت از طریق دستگاه‌های خودپرداز تصریح کرد: مشتری با قرار دادن کارت و درج رمز اول حساب خود در دستگاه‌ها منوی پرداخت قبوض را انتخاب می‌کند. در دستگاه‌های خودپرداز مجهز به بارکدخوان، مشتری می‌تواند با انتخاب گزینه پرداخت از طریق بارکدخوان، بارکد مندرج در قبض خود را به دستگاه نشان دهد. دستگاه، شناسه قبض، نوع قبض و مبلغ قبض را برای گرفتن تائید از مشتری به او نشان می‌دهد که در صورت تائید مشتری، پرداخت قبوض انجام شده و رسید به مشتری تحویل داده می‌شود.

عسگری ادامه داد: چنانچه بارکد قبوض خوانده نشود یا دستگاه خودپرداز مجهز به بارکدخوان نباشد یا مشتری تمایلی به پرداخت بوسیله بارکد خوان نداشته باشد می‌تواند گزینه پرداخت بصورت دستی را انتخاب کرده و شناسه قبض و شناسه پرداخت را وارد کند. مجدداً دستگاه، شناسه قبض، نوع قبض و مبلغ قبض را برای تائید از مشتری به او نشان می‌دهد و در صورت تائید مشتری، پرداخت قبوض انجام شده و رسید به مشتری تحویل داده می‌شود.

نحوه پرداخت از طریق اینترنت

وی با اشاره به نحوه پرداخت قبوض از طریق اینترنت، بیان کرد: مشتری با ورود به سایت بانک مورد نظر و ورود شماره حساب و رمز اینترنتی خود وارد منوی پرداخت قبوض می‌شود، سپس نوع قبض مورد نظر را انتخاب کرده و شناسه قبض و شناسه پرداخت آن را وارد می‌کند، سیستم شناسه قبض، مبلغ قبض و نوع قبض را برای دریافت تائید به مشتری نشان می‌دهد، پس از تائید نهایی، سیستم شماره پیگیری را به مشتری اعلام و قبض مورد نظر را پرداخت می‌کند.

نحوه پرداخت از طریق تلفن همراه «WAP»

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران درباره نحوه پرداخت قبوض از طریق تلفن همراه «WAP» هم گفت:  مشتری از طریق موبایل خود به اینترنت متصل می‌شود و دیگر مراحل مشابه پرداخت قبض از طریق اینترنت است البته مشتری باید مشترک خدمات Data شرکت ارتباطات سیار باشد.

چگونگی پرداخت از پایانه‌های فروشگاهی «POS»

عسگری با اشاره به نحوه پرداخت قبوض از طریق پایانه‌های فروشگاهی «POS» اظهار کرد: مشتری با ورود کارت خود در دستگاه POS و انتخاب گزینه پرداخت روی دستگاه اقدام به انتخاب نوع قبض کرده سپس شناسه قبض و شناسه پرداخت را وارد می‌کند، دستگاه مبلغ را به مشتری نمایش می‌دهد. با تائید مشتری، دستگاه، رمز را درخواست می‌کند و سرانجام به مشتری رسید می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *